Behandelingen

Voor goed onderhoud van uw sierwerk

Een sierhekwerk maakt uw tuin af en verfraait de omgeving. Voor een lange levensduur van het hekwerk is onderhoud belangrijk. Aluminium en (verzinkt) staal hebben het in ons klimaat namelijk niet makkelijk. Al onze smeedijzeren hekken worden daarom thermisch verzonken en dubbel gepoedercoat. Dit wordt uitgevoerd met het Duplex-systeem. De montageonderdelen zijn gemaakt van roestvrijstaal, dus u heeft er verder geen omkijken naar.

Duplex

Het Duplex-systeem is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie van het hek. Het systeem betekent dat de hekken worden verzinkt in combinatie met poedercoating. Poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting van buitenaf. De zinklaag zorgt er van binnenuit voor dat corrosievorming geen kans krijgt. Dit resulteert in een beschermingsduur die 2,5 maal langer is dan wanneer u het hekwerk met slechts 1 van beide bestanddelen beschermt. De poedercoating is in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar. Dit zorgt niet alleen voor een duurzaam, maar ook een mooi resultaat.

Het verzinkproces

Thermisch verzinken is relatief eenvoudig: na het ontvetten, beitsen en fluxen, worden de stalen materialen ondergedompeld in een zinkbad met vloeibaar zink. De zinklaag die op het materiaal wordt aangebracht, legeert met het staal. Hierdoor ontstaat een onverbrekelijke laag. Verzinkte materialen zijn zeer duurzaam, onderhoudsvrij en bieden een unieke bescherming. Het verzinken vindt plaats conform NEN-EN-ISO-1461.

ERJE Sierhekwerk
ERJE Sierhekwerk

Poedercoating

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met behulp van een spuitpistool poeder wordt aangebracht op metaal. Hierna gaat het gepoedercoate metaal de oven in. Het poeder smelt tot een egale deklaag en vormt na uitharding een mooie, beschermende en vooral duurzame coating. Het poedercoaten gebeurt conform de Visem- en Qualicoat-richtlijnen.

Gerealiseerde projecten

Hieronder vindt u een overzicht van projecten die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.